ΔΗΜΟΣ ΥΨΩΝΑ: Εθελοντική Αιμοδοσία

Ο Δήμος Ύψωνα σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα και την υποστήριξη του Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 στο Δημοτικό Μέγαρο Ύψωνα από τις 17:00 μέχρι τις 20:00.

Επισημαίνεται ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι ακίνδυνη, διαρκεί μόνο 10 λεπτά και ο όγκος αίματος που προσφέρει ο αιμοδότης αποκαθίσταται άμεσα από τον οργανισμό. 
Είναι απαραίτητο όπως οι αιμοδότες: είναι υγιείς και δεν έχουν κρυολόγημα, γρίπη ή άλλη ασθένεια την ημέρα της αιμοδοσίας. είναι ηλικίας μεταξύ 17-65 ετών (για νέους ηλικίας 17-18 ετών χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση γονέα ή κηδεμόνα). είναι τουλάχιστον 50 κιλά,   έχουν φυσιολογικά επίπεδα αιμοσφαιρίνης,  έχουν ασφαλισμένο τρόπο ζωής,   δεν έχουν καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά πριν την αιμοδοσία, δεν έχουν υποβληθεί σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση ή έχουν προσβληθεί από βαριά νόσο κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πάγιες ανάγκες σε αίμα είναι πολύ αυξημένες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε όπως αποτείνεστε στον Πολιτιστικό Λειτουργό του Δήμου μας στο 25395600 (εσωτ.7) (08:00-13:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής) ή μέσω email: cultural.dep@ipsonas     

Σχόλια